Anasayfa
İletişim Bilgileri

Tetrapleji

Günümüzde, teknolojik devrimle birlikte bireyler daha aktif hale gelirken çok yüksek enerjili kazalarla da karşı karşıya kalmakta ,özellikle boyun travmasına maruz olup sağ kalan hastalarda sekel oranı daha ağır olmaktadır.

Spinal yaralanma sonrasında sağ kalan hastalarda uygulanan cerrahi ve rehabilitasyon teknikleri hastaların sosyal yaşama katılma arzularını daha da artırmıştır.Tetraplejik hastalar için sosyal yaşama katılma arzusu ise ellerini kullanabilme ile eş anlam taşımaktadır .

Tetraplejik hastaların günlük bakımlarını yapabilmeleri, koltuk değneği, tekerlekli sandalye, araba kullanabilmeleri için hareketli ekleme ve güçlü bir üst ekstremiteye ihtiyaçları vardır.Bunun için de; tetraplejik hastaların bağımsız bir birey haline getirilmesinde cerrahi rekonstrüksiyonun önemi büyüktür

Değerlendirme sırasında, hastanın nasıl yediği, giyindiği, tuvaletini yaptığı, saçlarını taradığı; hobilerini işlerini nasıl yapmaya çalıştığı (El işleri,bilgisayar kulanma, oyunlar, vs.); yataktan tekerlekli sandalyeye veya tekerlekli sandalyeden yatağa nasıl geçtiği incelenir, sandalyesini yerine koyup koyamadığı, tekerlekli sandalyeyi tek başına kullanıp kullanamadığı ve bu aktiviteler sırasında ortez yardımı olup olmadığı kaydedilir. Bu şekilde, en çok ihtiyaç duyulan hareketler ortaya çıkarılır. Cerrahi rekonstrüksiyon öncesi hastadan en çok kazanmak istediği fonksiyon öğrenilebilir.

Copyright 2011 © Manus El Cerrahisi - Her hakkı saklıdır.
Tasarım ve Yazılım: Global Medya