Anasayfa
İletişim Bilgileri

Romatoid El

Romatoid Artrit ; sebebi belli olmayan kronik, sistemik , otoimmün ve inflamatuar bir hastalıktır. Hastalık bütün vücudu etkiler ve hastaların büyük bir kısmında yaşam boyu devam eder. Uygulanacak tedavi programları ile bu durum sadece değiştirilebilir ; ortadan kaldırılamaz.

Cerrahi uygulamalar Romatoid Hastalığın tedavisi içinde sadece bir bölümü oluşturmakta , el ve elbileğinde ağrının giderilmesi , deformitelerinin önlenmesi ve düzeltilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Romatoid hastalık zaman içerisinde multidisipliner program içerisinde incelenmeye ve tedavi edilmeye başlanmıştır.

Hastaların büyük çoğunluğu antienflamatuarlar, sistemik immünsupresifler ve diğer medikal tedaviler ile fizyoterapi, atelleme, egzersiz gibi konservatif programlara uyum göstermektir.

Cerrahi dışı tedavi ile fonksiyon rahatlatılabilir , deformitelerin ortaya çıkması ve destrüksiyon geciktirilebilir. Cerrahi endikasyon ; ağrının kalıcı olduğu, sakatlığın arttığı veya dirençli kaldığı , eklem bozukluklarının geliştiği ve fonksiyonun günlük aktiviteleri yapamıyacak ölçüde azaldığı durumlarda gerekmektedir. Cerrahi yaklaşım deneyim gerektirir , hastanın kültürel ve sosyo ekonomik problemleri düşünülmeli ve her hastanın tedavi planı ayrı olarak hastanın ihtiyaçlarına göre formüle edilmelidir. Sadece deformitenin olması mutlak cerrahi endikasyon değildir ve bir çok hasta deformitelere rağmen iyi fonksiyon görebilir.

Copyright 2011 © Manus El Cerrahisi - Her hakkı saklıdır.
Tasarım ve Yazılım: Global Medya